Bu önemli başarıyla Seferihisar Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (SAK), ilimizde Buca Belediyesi ile birlikte AFAD akreditasyonuna sahip sayılı belediye ekiplerinden biri oldu.
Ekibimiz, sertifikasını 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında, AFAD Başkanlığı binasında düzenlenen törende, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Ankara Valisi ve AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan'ın katılımıyla, devlet protokolünün elinden almanın gururunu yaşadı.

Söz konusu törende, yıl içerisinde ülke genelinde AFAD akreditasyonu almaya hak kazanan toplam 284 Ağır, Orta ve Hafif Seviye Kentsel Arama Kurtarma Ekibine sertifika ve PEC'leri takdim edildi. Aynı zamanda "AFAD Destek Gönüllüsü" projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan, 81 ilde yaklaşık 16 bin destek gönüllüsüne kimlik kartları dağıtıldı.
AFAD tarafından paylaşılan verilere göre; 2023 yılında Türkiye genelinde 155 olan akredite ekip sayısı, 2025 yılı sonu itibarıyla 670'e ulaşırken, yürütülen çalışmalarla birlikte 4 milyon akredite destek gönüllüsünün sisteme dahil edilmesi hedefleniyor.
Seferihisar Belediyesi yetkilileri, afetlere hazırlık, hızlı müdahale ve toplum güvenliğini önceleyen çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.




