BEN HABER - Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki sabah saatlerinde gözaltına alınmış ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Yeşilyurt Hizmet binasına getirilmişti.
“GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEYE YÖNELİK YAPILAN OPERASYON”
Yaşananların ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne gelen CHP İzmir İl Bakanı Çağatay Güç, burada konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Güç, Başkan Eşki’nin hukuken bir sorumluluğunun olmadığını belirtirken, “Şu anda süreci takip ediyoruz. Hukukçu arkadaşlarımız içeride. Gündemi değiştirmek amaçlı yapılan bir operasyon. Devlet aklının bu kadar dağınık bir şekilde müdahale etmesi kimsenin faydasına olmaz. Sürekli dengeler üzerinden bir algı üretimi yapılıyor. Ülkenin etrafı ateş çemberi, ülke ekonomisi batmış durumda. Gündemi değiştirmeye yönelik yapılan operasyonlar. Süreçlerin ne kadar ağır ve üzücü olduğunun farkındayız. Hukuki anlamda takipçisiyiz. Süreç ilerledikçe bilgi vereceğiz” dedi.




