Her biri vitamin ve su deposu!

SALATALIK VE MARUL

Salatalıkta yüzde 95'e kadar, marulda ise yüzde 96'ya kadar su bulunur. Salatalıkların kalorisi çok düşüktür ve az miktarda K vitamini, potasyum ve magnezyum sağlar. Hamileler için oldukça faydalı olan folat açısından oldukça zengin olan marul, yüksek miktarda K vitamini ve A vitaminine sahiptir.

KABAK

Kabak yüzde 95 oranında su içerir ve C vitamini açısından zengindir.

KARPUZ

Karpuz yüzde 92 oranında su barındırır. A vitamini, C vitamini, magnezyum ve likopen dahil güçlü antioksidanlar açısından zengindir.

ÇİLEK

Çilek yüzde 91 oranında su içerir. Lif, antioksidanlar, C vitamini, folat ve manganez açısından zengindir.

KAVUN

Kavun yüzde 90'a kadar su içerebilir. Küçük bir parça kavun 2 gram lif içerebilir ve bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini açısından oldukça zengindir.

NEKTARİN VE ARMUT

Bu meyveler yüzde 88 oranında suya sahiptir. Armutlar potasyum açısından çok zengindir; nektarin ise iyi miktarda A vitamini, potasyum, beta-karoten ve fosfor içerir.

TURUNÇGİLLER

Bu meyvelerde yüzde 88 oranında su vardır. Lif, potasyum, C vitamini ve hastalıklarla mücadele eden antioksidanlar bakımından da oldukça zengindirler.

ANANAS

Ananas içinde yüzde 86'ya kadar su bulunabilir. Potasyum, magnezyum , C vitamini, folat ve A vitamini bakımından çok zengindir.

YABAN MERSİNİ

Yüzde 84 oranında su bulundurabilir. Potasyum, A vitamini, K vitamini ve fosfor açısından zengindir.

MANGO

Yüzde 83'e kadar su bulundurabilir. Potasyum , A vitamini, beta-karoten ve C vitamini bakımından çok zengindir.