Özlale, "Herkesin hayatında unutamadığı anlar vardır. Nadiren de olsa bu anlar yılın aynı gününe denk gelir. Benim açımdan 20 Eylül böyle bir tarih. Bundan 3 yıl önce İYİ Parti'ye katıldım. Tam 3 sene önce genel başkanımızın konuşmasını dinlerken 'Her türlü engele iftiraya rağmen biz hala buradayız, dimdik ayaktayız' sözlerini duydum. Çünkü arkamızda dağ gibi duran bir milletimiz var. İYİ Parti'yi sizler yani millet kurdu. İYİ Parti'yi 'Mustafa Kemal de benim, Fatih de benim, Osmanlı da benim Cumhuriyet de benim' diyenler kurdu. Kutuplaşmadan, iteklenmekten bıkanlar kurdu. İki yumruk arasında sıkıştırılan milletimiz kurdu. Bu partinin şerefli bir üyesi olarak sizin karşınızda bugün 20 Eylül 2023'te sokaklarında büyüdüğüm, denizine bakıp hala hayaller kurduğum bu eşsiz şehrin İzmir'in büyükşehir belediye başkan adayı olarak karşınızdayım. Bu ağır ve şerefli görev için mutluyum" dedi. Özlale, şöyle devam etti:
"Düzensiz trafiği, düzensiz göçmenleri, düzensiz eğitim ve sağlık hizmetlerini bir gün bile kaybetmeden düzeltmeye adayım. Bir kalkınma ekonomisti olarak İzmir'i kalkındırmaya adayım. Kenara itilmiş olan tüm semtlerin imarını yapan bir belediyeciliğe adayım. Eşitsizleşen, ayrışan bir şehrin belediyesini değil aralarındaki tek ayrışmanın Göztepe, Altay, Karşıyaka'yı tutmak olan insanların yaşadığı bir şehrin belediyesini var etmeye adayım. Bir İzmirli olarak hayallerim var. İzmir'i emekli olup yerleşme hayali kurulan değil, emeğin zenginliğin bilimin şehri kılmak istiyorum. Kendine yeten yavaş bir şehir değil gençliğin dinamizmin enerjinin şehri yapmak istiyorum. Bir İzmirli olarak İzmir'in kale olmasını reddediyorum. İzmir'in iki yumruk arasında kalmasını istemiyoruz. Batının kendisi, tam da İzmir'imiz olsun istiyorum. İzmir'i tarihte olduğu gibi ilklerin şehri yapmak istiyorum. İlk Türk donanması nasıl yapıldıysa aynısını burada öyle yapmak istiyorum. Bugün huzurlarınızda ilk kurşun nasıl atıldıysa öyle yola çıkıyorum. Belki köprülerin altından çok sular aktı. O köprü aynı köprü çünkü İzmir bugün sapasağlam ayaktadır. İzmir Büyük Taarruz ile Lozan arasında Milli İktisat Kongresini toplayıp, bağımsızlığımızın başladığı yerdir. İzmir ümidin ta kendisidir. İzmir varsa ümit vardır."
Ümit Özlale: İzmir'in kale olmasını reddediyorum
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, neden aday olduğunu açıklayıp öncelik vereceği projeleri anlattı.
Yorumlar





