Güler Sarıgöl Köymen'in öncülük ettiği "Annesinin Kızı" projesi, birbirinden lezzetli tariflerle, 40 anne ve kızının öyküsünü buluşturdu..
Duyguların çözüldüğü bir dönemde böyle sıcak bir projeyle gelenekseli bugüne taşıyan Köymen, projesini anlattı. Aslında bildiğimiz ama hayatımızda yer vermediğimiz gelenekleri ve lezzetleri anlatmaya çalıştık diyen Sarıgöl, tasarımlarında dışa vuramadığı detayları kelimelere dökmek istediği için bu kitabı yazdığını ve ortaya bu güzel projenin çıktığını söyledi.
Annesin yolladığı sini pidesinin içini ısıttığını ve bu lezzetle annelerin unutulan tatlarını derleme kararı aldığını söyleyen Köymen, zaman içinde projede yenilikler olduğunu ve çalışmanın kendiliğinden farklı yönlere doğru büyüdüğünü sözlerine ekledi. Tarhanayı yeniden keşfettim diyen Köymen eski tariflerin can bulacağını söyledi.
40 anne kızdan biri olan Benan Bilek, yeni oluşumlarla çalışmaların süreceğini söyledi. "Ben kendimi babamın kızı zannediyordum." diyen Benan Bilek, "Bu kitap sayesinde annemin kızı olduğu anladım." diyerek hem esprili hem duygusal bir cevap verdi.
Benan'ın annesi Sevil Bilek de kitabın eskiyle yeniyi buluşturduğunu ve duyduğu mutluluğu anlattı. Bu oluşumun içinde olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Sevil Bilek şimdi gençler daha bilinçli diyerek zamanın sadece kötü şeyler getirmediğini hatırlattı.
Benim annem şarkısını söyleyen hamarat kızlar, annelerine hem duygusal hem de esprili anlar yaşattı.
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2012, 09:01