Bunlar Yapay Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi önerilerine, "Bunlar yapay gündemler" değerlendirmesini yaptı.

Bunlar Yapay Gündem

Kılıdçaroğlu, partisinin grup toplantısından sonra basın mensuplarının başkanlık sistemine ilişkin sorularını cevapladı.

Bir basın mensubunun, "Başbakan'ın başkanlık sistemi ile ilgili bir açıklaması oldu, sizce başkanlık sistemi olmalı mı?" sorusuna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bunlar yapay gündemler, yapay gündem" yanıtını verdi.
 
Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti; "Demokrasimi istiyorsunuz çatı CHP, baskıya karşı direnmek mi istiyorsunuz çatı CHP. Kimse başka bir yer aramasın. CHP siyasette devriminde adresi olacak. Artık bilinmelidirki değişimin önünde kimse duramaz. Hiçbir zalimin iktidarı sürekli olamaz.. Türkiye’nin temel sorunlarından biri siyasi ahlaktır. Verdiğiniz sözün arkasında durmuyorsanız siyasi ahlaktan bahsedilemez. Siz darbelere karşı mısınız? Darbe temizliği için yasa hazırladık, her konuda teklif verdik. Buyrun darbelerin getirdiği yasaları hep beraber değiştirelim. Darbe hukukunun ardına saklanıyorsun sonra da darbe hukukundan bahsediyorsun. Darbe hukukunu değiştirmeye yanaşmayanlar o darbenin ortağıdır. Eğer darbe hukukuyla sorunu yoksa demokrasiyle sorunu var demektir. Şili, İtalya darbe hukukuyla yüzleşti, evrensel hukuku getirdiler. Baskı ve zulmü kendi iktidarları için bir garanti olarak görüyorlar. Totaliter rejimin çocuğu olan YÖK'ü kaldıralım. Bunların maskelerini indirmek benim boynumun borcu. Bunların maskelerini indireceğim."

Kılıçdaroğlu son olarak süt projesi ile ilgili şunları söyledi; "Hayatımda bu kadar beceriksiz bir iktidar görmedim. Süt dağıtmayı beceremeyen iktidar nasıl olur da 75 milyonluk ülkeyi nasıl yönetir? Sadece süt dağıtımında değil depremde de gördük bunları. Sütler pastorize diyor onun da ne olduğunu bilmiyor. Sen okullara süt dağıtıyorsun ne dağıttığını bilmiyorsun. Bu insan ülkeyi yönetiyor. Yönetmiyor da yönettiriliyor. İzmir büyükşehir belediyesi 7 yıldır süt dağıtıyor. Pastorize süt. Çocuklar hafta sonu okula gelmediği için yine dağıtılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 37 kuruşa alıyor bunlar 53 kuruşa alıyor. Direk üreticiden, kooperatiften alıyor. Birleşmiş Milletler bu kooperatifi inceliyor dünyanın en iyi kırsal kalkınma projesi ilan ediyor. Dünya Gıda Örgütü dünyanın en kaliteli sütü ilan ediyor. Şimdi bu belediye başkanımız 400 yılla yargılanıyor. Bu proje yakında bütün Türki Cumhuriyetlerde uygulanacak. Süt dağıtmayı beceremiyorsun sonra her bakan ayrı bir şey söylüyor. İzmir’de neden bir şey olmuyor. Onlar ceplerini düşünür biz halkı düşünürüz. Süt dağıtmayı beceremeyen iktidar yolsuzluktan iyi anlar, yolsuzluğa gelince ellerine kimse su dökemez. Bir soru sordum. Eğitim yasasında 20 milyar dolarlık ihaleyi neden Kamu İhale Yasası'nın dışına çıkartırlar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2012, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER