Parkinson ve kalp hastalığını engelleyen besin!

Sağlık 06.02.2025 - 16:25, Güncelleme: 06.02.2025 - 16:25
 

Parkinson ve kalp hastalığını engelleyen besin!

Baklanın faydaları içerdiği besin bileşenleriyle oldukça fazladır. Bakla, taze ve kuru şekilde tüketilebilen bir sebze olduğu için hem yaz hem de kış aylarında sofralarda yerini alır. Bitkisel protein ve karbonhidratla yüklü olan bu besin sayısız faydalar zincirine sahiptir. Bakla taze, iç, kuru ve yeşil bakla olarak tüketilebilir. Her biri farklı yararlarıyla göğüs, kalp, cilt ve bağışıklık sağlığına iyi gelir.
Baklagiller familyasına mensup olan bakla kabuklu bir sebzedir. İçi de taneli yapıda olduğu için hem lezzetli hem de yararlı bir besindir. Tek başına da yenebilen yeşil baklanın faydaları aşağıdaki gibidir:  Demir, folat ve magnezyum gibi vücut için gerekli olan mineraller içerir  Metabolik süreçlere katkı sağlar   DNA sentezi ve onarımını destekler Bağışıklık fonksiyonlarını geliştirir  Kan şekerini düzenler ve kilo verme sürecine yardım eder Bağırsak sağlığını korumak da baklanın faydaları arasında sayılır Demir kaynağıdır, anemi (kansızlık) önleyicidir   A, B, C ve B2 bakımından zengindir ve vücuttaki organların işleyişini destekler.   Yüksek oranda protein içeren bir sebze olduğu için kırmızı et tüketemeyenler için tercih edilebilir.   Yeşil iç baklanın faydaları idrar yollarını temizleyici etkiye sahiptir.  İçerisinde yer alan manganez minerali vücudun kemik yapısını koruyarak güçlendirir. Bir fincan bakla içi günlük manganez ihtiyacının üçte birini karşılar. Düzenli tüketilmesi halinde osteoporoz ve diğer kemik problemlerini önleyebilir.   Yüksek oranda lif içeren bakla sindirimin kolaylaşmasını sağlar. Aynı zamanda vücutta glikoz seviyelerini korur ve kolesterol birikimini önler.   Taze iç bakla düşük yağ oranına sahiptir ve sağlıklı beslenmek isteyenler için iyi bir gıda tercihidir. Baklada bulunan vitaminler nelerdir? Baklanın faydaları içerdiği vitamin ve minerallerle oldukça fazladır. A, B, C ve B12 gibi vitaminler bakımından zengin olduğundan birçok yararı vardır. Bu bileşenler minerallerle birleştiğinde kırmızı kan hücreleri üretimini sağlar. Özellikle C vitamini bakımından zengin olması serbest radikallerin vücuttan atılımını kolaylaştırır ve bağışıklık direncini artırır Bakla hangi hastalığa iyi gelir? Baklanın faydaları birçok hastalık için önleyici niteliktedir. Bakla, doğal dopamin kaynağıdır ve Parkinson hastalığının oluşumunu engelleyici etkisi vardır. Aynı zamanda yüksek protein indeksi ve düşük yağ ve karbonhidrat içeriği sayesinde yağlanmayı azaltır. Buna bağlı olarak kolesterolü önler ve kalp sağlığına zarar veren problemleri giderir. 
Baklanın faydaları içerdiği besin bileşenleriyle oldukça fazladır. Bakla, taze ve kuru şekilde tüketilebilen bir sebze olduğu için hem yaz hem de kış aylarında sofralarda yerini alır. Bitkisel protein ve karbonhidratla yüklü olan bu besin sayısız faydalar zincirine sahiptir. Bakla taze, iç, kuru ve yeşil bakla olarak tüketilebilir. Her biri farklı yararlarıyla göğüs, kalp, cilt ve bağışıklık sağlığına iyi gelir.

Baklagiller familyasına mensup olan bakla kabuklu bir sebzedir. İçi de taneli yapıda olduğu için hem lezzetli hem de yararlı bir besindir. Tek başına da yenebilen yeşil baklanın faydaları aşağıdaki gibidir: 

  • Demir, folat ve magnezyum gibi vücut için gerekli olan mineraller içerir 
  • Metabolik süreçlere katkı sağlar  
  • DNA sentezi ve onarımını destekler
  • Bağışıklık fonksiyonlarını geliştirir 
  • Kan şekerini düzenler ve kilo verme sürecine yardım eder
  • Bağırsak sağlığını korumak da baklanın faydaları arasında sayılır
  • Demir kaynağıdır, anemi (kansızlık) önleyicidir  
  • A, B, C ve B2 bakımından zengindir ve vücuttaki organların işleyişini destekler.  
  • Yüksek oranda protein içeren bir sebze olduğu için kırmızı et tüketemeyenler için tercih edilebilir.  
  • Yeşil iç baklanın faydaları idrar yollarını temizleyici etkiye sahiptir. 
  • İçerisinde yer alan manganez minerali vücudun kemik yapısını koruyarak güçlendirir. Bir fincan bakla içi günlük manganez ihtiyacının üçte birini karşılar. Düzenli tüketilmesi halinde osteoporoz ve diğer kemik problemlerini önleyebilir.  
  • Yüksek oranda lif içeren bakla sindirimin kolaylaşmasını sağlar. Aynı zamanda vücutta glikoz seviyelerini korur ve kolesterol birikimini önler.  
  • Taze iç bakla düşük yağ oranına sahiptir ve sağlıklı beslenmek isteyenler için iyi bir gıda tercihidir.

Baklada bulunan vitaminler nelerdir?
Baklanın faydaları içerdiği vitamin ve minerallerle oldukça fazladır. A, B, C ve B12 gibi vitaminler bakımından zengin olduğundan birçok yararı vardır. Bu bileşenler minerallerle birleştiğinde kırmızı kan hücreleri üretimini sağlar. Özellikle C vitamini bakımından zengin olması serbest radikallerin vücuttan atılımını kolaylaştırır ve bağışıklık direncini artırır

Bakla hangi hastalığa iyi gelir?
Baklanın faydaları birçok hastalık için önleyici niteliktedir. Bakla, doğal dopamin kaynağıdır ve Parkinson hastalığının oluşumunu engelleyici etkisi vardır. Aynı zamanda yüksek protein indeksi ve düşük yağ ve karbonhidrat içeriği sayesinde yağlanmayı azaltır. Buna bağlı olarak kolesterolü önler ve kalp sağlığına zarar veren problemleri giderir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.