Ege Denizi'ndeki depremle ilgili uzmanlardan ilk açıklamalar...

Güncel 22.05.2025 - 09:00, Güncelleme: 22.05.2025 - 09:03
 

Ege Denizi'ndeki depremle ilgili uzmanlardan ilk açıklamalar...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 06.19'da Ege Denizi'nde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
17.7 kilometre derinlikte olan deprem İzmir, Muğla, Aydın, Denizli ve Antalya gibi Türkiye'den de birçok ilde hissedildi. Sarsıntının Libya ve Kıbrıs'ta da hissedildiği bildirildi. OKAN TÜYSÜZ: 5 ŞİDDETİNE KADAR ARTÇILAR OLABİLİR NTV yayına bağlanan Prof. Dr. Okan Tüysüz, 6 şiddetindeki depremin ardından 5 şiddetine kadar artçılar olabileceğini söyledi. Tüysüz, "Tsunamiler özellikle yüzeye yakın depremlerde daha fazla gelişiyorlar. Bu depremin tsunami oluşturması mümkün ama zayıf bir olasılık." dedi. “TÜRKİYE’DE BAŞKA BİR DEPREMİ TETİKLEMEZ" Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise sosyal medya hesabından söz konusu depremle ilgili şunları kaydetti: “Girit’in kuzey doğusunda 25 km derinde, M6,1 büyüklüğünde olan deprem Teke Yarımadamızı sarsmıştır. Deprem Ege altına dalan Afrika diliminde olmuştur. M5’e varan artçıları görülecektir. Türkiye’de başka bir depremi tetiklemez.”
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 06.19'da Ege Denizi'nde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

17.7 kilometre derinlikte olan deprem İzmir, Muğla, Aydın, Denizli ve Antalya gibi Türkiye'den de birçok ilde hissedildi. Sarsıntının Libya ve Kıbrıs'ta da hissedildiği bildirildi.

OKAN TÜYSÜZ: 5 ŞİDDETİNE KADAR ARTÇILAR OLABİLİR

NTV yayına bağlanan Prof. Dr. Okan Tüysüz, 6 şiddetindeki depremin ardından 5 şiddetine kadar artçılar olabileceğini söyledi. Tüysüz, "Tsunamiler özellikle yüzeye yakın depremlerde daha fazla gelişiyorlar. Bu depremin tsunami oluşturması mümkün ama zayıf bir olasılık." dedi.

“TÜRKİYE’DE BAŞKA BİR DEPREMİ TETİKLEMEZ"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise sosyal medya hesabından söz konusu depremle ilgili şunları kaydetti:

“Girit’in kuzey doğusunda 25 km derinde, M6,1 büyüklüğünde olan deprem Teke Yarımadamızı sarsmıştır. Deprem Ege altına dalan Afrika diliminde olmuştur. M5’e varan artçıları görülecektir. Türkiye’de başka bir depremi tetiklemez.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.