Irkçılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komisyonu, geleneksel olarak açıkladığı son yıllık raporda Avrupa Birliği'ne üye ülke hükümetlerinin, ekonomik krizden etkilenen grupları korumak için daha duyarlı tutum izlemelerini istedi. Raporda, sosyal yardımların azalması ve ekonomik krizin etkisiyle işsizliğin artması sonucu 27 AB ülkesinde, göçmen ve azınlıklara yönelik hoşgörüsüzlüğün de artabileceği vurgulandı.
Özellikle aşırı sağcı, ırkçı grupların etkinliklerini arttırmak ve propaganda çalışmaları için sosyal medyayı kullandığı vurgulandı. Raporda, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde ırkçı siyası tartışmaların da artmabileceği kaydedilirken, hükümetlerin, güçlü bir toplum için ırkçılıkla mücadele yöntemlerini kullanmak için daha iyi öğrenmeleri önerildi. Raporun son bölümünde hükümetlerin halen etkili olan ekonomik krizi gerekçe göstererek, bu alandaki çalışmalardan da kısıntıya gitmemesi gerektiği kaydedildi.
Avrupa Konseyi bünyesindeki Irkçılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komisyonu, kültürel zenginlik ve farklılığın tarihte sürekli Avrupa toplumunun yararına olduğu, mutlaka ırkçılıkla mücadele etmek gerektiği vurgulandı.
Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2012, 12:40