BEN HABER - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'nın kendisi ilgili söylediği "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyla yeri geliyor haftada 3 kez görüşüyoruz" sözlerine yanıt verdi.
"SAYGILI'NIN PROFİLİ YAPICI TUTUMDA"
AK Partili İzmir İl Başkanı ile görüşmelerinin içeriğini ve amacının ne olduğuna açıklık getiren Başkan Tugay, "AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile hükümetin İzmir’deki temsilcisi olarak, kentin gündemindeki sorunlarla ilgili zaman zaman görüşüyorum. Bu konuşmaların amacı doğru anlaşılsın. Hangi sorunun neden kaynaklandığını ve ne tür sıkıntılar yaşandığını aktarmak için görüşüyorum. Bilal Saygılı’nın yapıcı bir profil içinde olduğunu söyleyebilirim." dedi.
"BAZI AK PARTİLİ VEKİLLERİN YAKLAŞIMI YANLIŞ!"
Başkan Tugay, "Bazı milletvekillerinin konunun içeriğini bile anlamadan, sadece siyasi eleştiri yapmak için konuya yaklaşmalarını yanlış buluyorum. Ben CHP’li bir belediye başkanıyım. Halkımız beni onayladı. Ancak belediye başkanlığı, hükümeti ilgilendiren konuları da kapsadığı için her siyasi kesimle diyalog içinde olmak zorundayım. İzmir’in sorunlarına çözüm üretmek adına diğer partilerin siyasi temsilcileriyle de görüşüyorum. Hükümet gücü tamamen onlarda, bu nedenle bu iletişimin olması gerekiyor. Konuştuğumuz konu sadece İzmir’in sorunları ve bizim hükümetten beklentilerimizdir" ifadelerini kullandı.




