ÇİĞDEM ÖZEN / BEN HABER - Özgür Özel'in mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından olağanüstü kurultay için imza toplama süreci başladı.

Özel, bugün gerçekleştirdiği grup toplantısında imza için dün sabah harekete geçtiklerini, "15 günde 552 olur mu sorusuna cevap aranırken, 3 günde bile toplanır derken, 12.15'te 600 sayısına ulaştık" ifadelerine yer verdi.

İZMİR DELEGELERİNDE SON DURUM

CHP'de imza hareketliliğinde İzmir delegelerinin hangi yönde karar vereceği merak ediliyor. CHP İzmir'de 56 delegeden Tunç Soyer, Şenol Aslanoğlu ve Heval Savaş Kaya tutuklu olarak cezaevinde bulunuyor.

Buca Belediyesi operasyon: Başkan Duman'dan gözaltında ilk kare...
Buca Belediyesi operasyon: Başkan Duman'dan gözaltında ilk kare...
İçeriği Görüntüle

Buca Belediyesi'ne düzenlenen operasyon nedeniyle de Çağdaş Kaya, Erhan Kılıç'ın gözaltı süreçleri halen devam ediyor.

KOCAOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'de yaşanan olağanüstü kurultay sürecinde İzmir'den kaç imza çıkabileceğine dair değerlendirmede bulundu. Kocaoğlu, "İzmir'de en az 40 delege imza sayısı çıkar." şeklinde ifade etti.