2023 YKS'de baraj puanı olacak mı?

Eğitim 13.03.2023 - 11:04, Güncelleme: 13.03.2023 - 11:04
 

2023 YKS'de baraj puanı olacak mı?

Milyonlarca adayın ter dökeceği YKS başvuruları başladı ve sınav tarihi belli oldu. YKS baraj puanı kalktı mı? sorusu da bu yıl düzenlenecek sınav sebebiyle yeniden gündeme geldi.
Üniversite sınav tarihi için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) YKS sınav tarihi ve başvuru tarihini 8 Mat Çarşamba günü açıkladı. Milyonlarca adayın ter dökeceği sınav başvurularının açılmasıyla beraber “2023 üniversite sınavında baraj olacak mı?” sorusu ile ilgili soruların cevabı merak edilmeye başlandı. Peki, Bu sene YKS’de baraj olacak mı? İşte yanıtı… YKS 2023 BARAJ OLACAK MI? Yükseköğretim Kurulu 2022 yılında üniversite sınavlarındaki barajları kaldırdı. YÖK tarafından yapılan açıklamada, "Alınan yeni kararlara göre SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanmakta olan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırılmıştır.” İfadelerine yer verildi. 2023 ÜNİVERSİTE BARAJI KALKTI MI? 8 Mart Çarşamba günü ÖSYM YKS başvuruları başladı. Geçtiğimiz yıl üniversite sınavlarındaki baraj puanı kaldırılmıştı. Bu yıl da yeni bir açıklama yapılmadığı için uygulama devam edecek, yani baraj puanı uygulanmayacak.
Milyonlarca adayın ter dökeceği YKS başvuruları başladı ve sınav tarihi belli oldu. YKS baraj puanı kalktı mı? sorusu da bu yıl düzenlenecek sınav sebebiyle yeniden gündeme geldi.

Üniversite sınav tarihi için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) YKS sınav tarihi ve başvuru tarihini 8 Mat Çarşamba günü açıkladı. Milyonlarca adayın ter dökeceği sınav başvurularının açılmasıyla beraber “2023 üniversite sınavında baraj olacak mı?” sorusu ile ilgili soruların cevabı merak edilmeye başlandı. Peki, Bu sene YKS’de baraj olacak mı? İşte yanıtı…

YKS 2023 BARAJ OLACAK MI?
Yükseköğretim Kurulu 2022 yılında üniversite sınavlarındaki barajları kaldırdı. YÖK tarafından yapılan açıklamada, "Alınan yeni kararlara göre SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanmakta olan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırılmıştır.” İfadelerine yer verildi.

2023 ÜNİVERSİTE BARAJI KALKTI MI?
8 Mart Çarşamba günü ÖSYM YKS başvuruları başladı. Geçtiğimiz yıl üniversite sınavlarındaki baraj puanı kaldırılmıştı. Bu yıl da yeni bir açıklama yapılmadığı için uygulama devam edecek, yani baraj puanı uygulanmayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.