Yelda ÇETİNER
Köşe Yazarı
Yelda ÇETİNER
-
 

2023 bolluk, sağlık, aşk, huzur ve barışla gel

“Geçen yılın kelimeleri geçen yılın diline aittir ve yeni yılın kelimeleri yeni bir ses bekler” demiş Ts.Eliot. Önceki yılı gerçekten düşünmemiz, yeniden değerlendirmemiz ve ardından önümüzdeki yeni yıl için bir plan yapmamız gereken yılın bu zamanını SEVİYORUM!  Siz de benim gibi yeni yıla yepyeni bir bakış açısıyla adım atmaya hazır mısınız? Dünyayı nasıl görmeyi seçersek onu öyle deneyimleyeceğiz.  Bu yıl fırsatlara odaklanmaya ve korkularımızla yüzleşmeye karar verirsek şahane olur, zira koca bir pandemi süresince kolektif bir korkunun pençesinde yeterince debelendik. Ya yeni hedefler? Kendimi  iyi tanıyorum, fazla karmaşık ve gerçekçi gelmeyen hedefler beni bunaltıyor.  Hedefler ulaşılabilir olursa (en azından başlangıç hedefleri) onları sıkıca kucaklarsınız. Tabii ki zoru başarmak ve büyük düşleri gerçekleştirmek olanaksız değil ama yine de hedef koyarken 'YAPABİLİRİM'i sarsmayan yumuşak geçişleri unutmayalım. Bu yıl öğrendiğiniz (veya yeniden öğrendiğiniz) bir ders nedir? Benim 2022'de hatta pandemi başlangıcından bu yana öğrendiğim, deneyimlediğim hatta 2023'te bile daha fazla öğreneceğime inandığım konular: Serbest bırakma, kabule geçme, teslimiyet. Eckart Tolle, bu konuda harika şeyler anlatıyor:  “Yapmanız gereken şeyi yapın. Olanı kabul edin. Zihin ve direnme eş anlamlı olduklarından, kabullenme sizi zihnin hakimiyetinden kurtarır ve varlığa yeniden bağlar. Teslimiyet, yaşam akışına karşı koymak yerine ona izin vermeyi içeren basit, ama çok derin bir bilgeliktir. Siz olana teslim olduğunuzda ve böylece tümüyle mevcut olduğunuzda, geçmiş artık herhangi bir güce sahip olamaz. Sizin artık ona ihtiyacınız kalmaz. Bunun anahtarı mevcudiyettir. Bunun anahtarı 'Şimdi’dir.” Evet tüm zamanlar 'Şimdi'nin içindedir ve şimdinin gücü tartışılmaz.  Peki, yeni yılda  insanlığın neye ihtiyacı var? Daha fazla sevgi, daha büyük cesaret, daha güçlü merhamet, daha çok nezaket, daha parlak fikirler, zamanı bükme yeteneği ve yeni bakış açılarıyla yeni çalışma stratejileri, daha çoşkun kalp gücü bilgeliği, inanç, tabii illa ki umut... Çok fazla meydan okuma hayatı zorlaştırır, ancak çok azı da zorlaştırır. Ya siz, yeni yılda 'Şimdi'de neler yaratacaksınız?  Gelecek yıl bu zamanlarda, önümüzdeki 12 ay boyunca neye zaman ayırdığınız için minnettar olacaksınız? Araştırmalar, şükran günlükleri tutan insanların daha mutlu, daha iyimser ve hatta hedeflerine ulaşma olasılıklarının daha yüksek olduğunu gösteriyor.  Her gün neye minnettar olduğunuzu ve hayatınızda kimleri takdir ettiğinizi yazın.  Bu içsel mutluluk, başkalarına karşı davranışlarınız aracılığıyla kendini gösterecektir. Siz de bir şükran defteri alarak yeni yılın ilk gününden itibaren nimetlerinizi çoğaltmaya ne dersiniz? Mucizelerle donanmış, bolluk, bereket dolu, sağlık ve aşk ile YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.
Ekleme Tarihi: 31 Aralık 2022 - Cumartesi
Yelda ÇETİNER

2023 bolluk, sağlık, aşk, huzur ve barışla gel

“Geçen yılın kelimeleri geçen yılın diline aittir ve yeni yılın kelimeleri yeni bir ses bekler” demiş Ts.Eliot.

Önceki yılı gerçekten düşünmemiz, yeniden değerlendirmemiz ve ardından önümüzdeki yeni yıl için bir plan yapmamız gereken yılın bu zamanını SEVİYORUM! 

Siz de benim gibi yeni yıla yepyeni bir bakış açısıyla adım atmaya hazır mısınız?

Dünyayı nasıl görmeyi seçersek onu öyle deneyimleyeceğiz. 

Bu yıl fırsatlara odaklanmaya ve korkularımızla yüzleşmeye karar verirsek şahane olur, zira koca bir pandemi süresince kolektif bir korkunun pençesinde yeterince debelendik.

Ya yeni hedefler?

Kendimi  iyi tanıyorum, fazla karmaşık ve gerçekçi gelmeyen hedefler beni bunaltıyor. 

Hedefler ulaşılabilir olursa (en azından başlangıç hedefleri) onları sıkıca kucaklarsınız.

Tabii ki zoru başarmak ve büyük düşleri gerçekleştirmek olanaksız değil ama yine de hedef koyarken 'YAPABİLİRİM'i sarsmayan yumuşak geçişleri unutmayalım.

Bu yıl öğrendiğiniz (veya yeniden öğrendiğiniz) bir ders nedir?

Benim 2022'de hatta pandemi başlangıcından bu yana öğrendiğim, deneyimlediğim hatta 2023'te bile daha fazla öğreneceğime inandığım konular:

Serbest bırakma, kabule geçme, teslimiyet.
Eckart Tolle, bu konuda harika şeyler anlatıyor: 
“Yapmanız gereken şeyi yapın. Olanı kabul edin. Zihin ve direnme eş anlamlı olduklarından, kabullenme sizi zihnin hakimiyetinden kurtarır ve varlığa yeniden bağlar. Teslimiyet, yaşam akışına karşı koymak yerine ona izin vermeyi içeren basit, ama çok derin bir bilgeliktir. Siz olana teslim olduğunuzda ve böylece tümüyle mevcut olduğunuzda, geçmiş artık herhangi bir güce sahip olamaz. Sizin artık ona ihtiyacınız kalmaz. Bunun anahtarı mevcudiyettir. Bunun anahtarı 'Şimdi’dir.”

Evet tüm zamanlar 'Şimdi'nin içindedir ve şimdinin gücü tartışılmaz. 

Peki, yeni yılda  insanlığın neye ihtiyacı var? Daha fazla sevgi, daha büyük cesaret, daha güçlü merhamet, daha çok nezaket, daha parlak fikirler, zamanı bükme yeteneği ve yeni bakış açılarıyla yeni çalışma stratejileri, daha çoşkun kalp gücü bilgeliği, inanç, tabii illa ki umut...

Çok fazla meydan okuma hayatı zorlaştırır, ancak çok azı da zorlaştırır.

Ya siz, yeni yılda 'Şimdi'de neler yaratacaksınız? 

Gelecek yıl bu zamanlarda, önümüzdeki 12 ay boyunca neye zaman ayırdığınız için minnettar olacaksınız?

Araştırmalar, şükran günlükleri tutan insanların daha mutlu, daha iyimser ve hatta hedeflerine ulaşma olasılıklarının daha yüksek olduğunu gösteriyor. 

Her gün neye minnettar olduğunuzu ve hayatınızda kimleri takdir ettiğinizi yazın. 

Bu içsel mutluluk, başkalarına karşı davranışlarınız aracılığıyla kendini gösterecektir.

Siz de bir şükran defteri alarak yeni yılın ilk gününden itibaren nimetlerinizi çoğaltmaya ne dersiniz?

Mucizelerle donanmış, bolluk, bereket dolu, sağlık ve aşk ile YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

Yazıya ifade bırak !
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.