Keratin içeren besinler nelerdir? Keratin hangi gıdalarda var?

Sağlık 25.12.2023 - 16:16, Güncelleme: 25.12.2023 - 16:20
 

Keratin içeren besinler nelerdir? Keratin hangi gıdalarda var?

Keratin tırnaklarda, saçlarda, dişlerde ve hatta cildimizde de yer alan bir protein çeşididir. Keratin eksikliği durumunda ise, tırnak kırılması, saç dökülmesi ya da cildimizin en ufak bir darbe sonucunda bile yaralanmasına yol açabilir. Keratin içeren besinler nelerdir?
Keratin ve diğer besin maddeleri bakımından zengin bir diyet sayesinde doğal olarak vücudumuzun keratin oranını kolaylıkla yükseltebiliriz. Keratin içeren besinler nelerdir? Sağlığı yerinde olmayan, kırılan, dökülen, uçları kırık kırık olan saçların pek çok farklı nedeni vardır. Bunlardan bazıları ise, hormon düzensizlikleri, sigara, iyi beslenememe, stres ve mineral eksiklikleri en sık görülen olgulardır. Bunların yanında sıkça fön çekmek, özellikle de açık renklere boyayıp, saçın doğal yapısında yer alan keratin ve renk veren film tabakalarını aşınmasına neden olmak, saçları sağlıksız bir hale getirir. Keratin, en çok lahana, soğan, brokoli, pırasa ve sarımsak gibi çeşitli sebzelerde yer alır. Vücudunuzun keratin miktarını yükseltmek için bu gıdaları tüketmeniz gerekir. Aynı zamanda, karaciğer, yoğurt, balık, süt ve keratin içeren diğer besin kaynaklarıdır. En çok keratin hangi gıdalarda var? Keratin üretimini en çok artıran gıdalar, meyve ve sebzelerdir. İçeriği nedeni ile A vitamini oranı yüksek olan meyve ve sebzeler, keratin yapımında da vücuda önemli ölçüde yardımcı olur. Meyve ve sebzelerin besin içeriğinin en iyi göstergesi ise rengindir. Turuncu renkli olanlar, havuç, mango, patates gibi besinler de keratin üretimine çok yararlı olurlar. Keratin, aynı zamanda yeşilbiber, ıspanak ve kabakta da yer alır. Demir bakımından zengin olan proteinler, organizmadaki keratin üretimini artırır ve saç ve tırnak sağlığını, cildi iyileştirir. Karaciğer, yağsız etler ve balık vücudumuzun keratin oluşturmasında da en büyük yardımcılarımız arasında yer alır. Demir, kanda bulunan alyuvarların saç foliküllerine oksijen iletmesine yardımcı olur. Hayvansal proteinin, vücuda çok daha kolay bir şekilde emilmesini ve kanda bulunan demir oranının da yükselmesini sağlar. Demir bakımından oldukça zengin hayvansal olan protein, ördek, hindi, tavuk, yumurta, karides, yağsız sığır eti ve kuzu içerir. Demir bakımından oldukça zengin protein içeren bitki gıdaları içinde ise, fasulye, bezelye, ıspanak, mercimek, soya fasulyesi bulunur. C vitamini bakımından zengin olan gıdalar ise, brokoli, lahana, Brüksel lahanası, biber, greyfurt, ananas, portakal, çilek ve limondur. Keratin faydaları nelerdir? Tırnaklar, saç ve vücut kılı ile birlikte deri konusunda da çok sağlıklı bir hayat sürmek için keratin kesinlikle vücutta yeteri kadar bulunması gerekir. Bu konularda oldukça koruyucu bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda ultraviyole ışınlarına karşı da vücudu korumaya yardımcı olur. Tırnakların da saç kökleri ile birlikte derinin güçlü olabilmesi için, içinde keratin olan besin kaynaklarının düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Düzenli keratin tüketen kişilerin saç ve tırnakları sağlıklı bir şekilde uzar.
Keratin tırnaklarda, saçlarda, dişlerde ve hatta cildimizde de yer alan bir protein çeşididir. Keratin eksikliği durumunda ise, tırnak kırılması, saç dökülmesi ya da cildimizin en ufak bir darbe sonucunda bile yaralanmasına yol açabilir. Keratin içeren besinler nelerdir?

Keratin ve diğer besin maddeleri bakımından zengin bir diyet sayesinde doğal olarak vücudumuzun keratin oranını kolaylıkla yükseltebiliriz.

Keratin içeren besinler nelerdir?

Sağlığı yerinde olmayan, kırılan, dökülen, uçları kırık kırık olan saçların pek çok farklı nedeni vardır. Bunlardan bazıları ise, hormon düzensizlikleri, sigara, iyi beslenememe, stres ve mineral eksiklikleri en sık görülen olgulardır. Bunların yanında sıkça fön çekmek, özellikle de açık renklere boyayıp, saçın doğal yapısında yer alan keratin ve renk veren film tabakalarını aşınmasına neden olmak, saçları sağlıksız bir hale getirir.
Keratin, en çok lahana, soğan, brokoli, pırasa ve sarımsak gibi çeşitli sebzelerde yer alır. Vücudunuzun keratin miktarını yükseltmek için bu gıdaları tüketmeniz gerekir. Aynı zamanda, karaciğer, yoğurt, balık, süt ve keratin içeren diğer besin kaynaklarıdır.

En çok keratin hangi gıdalarda var?

Keratin üretimini en çok artıran gıdalar, meyve ve sebzelerdir. İçeriği nedeni ile A vitamini oranı yüksek olan meyve ve sebzeler, keratin yapımında da vücuda önemli ölçüde yardımcı olur. Meyve ve sebzelerin besin içeriğinin en iyi göstergesi ise rengindir. Turuncu renkli olanlar, havuç, mango, patates gibi besinler de keratin üretimine çok yararlı olurlar.

Keratin, aynı zamanda yeşilbiber, ıspanak ve kabakta da yer alır. Demir bakımından zengin olan proteinler, organizmadaki keratin üretimini artırır ve saç ve tırnak sağlığını, cildi iyileştirir. Karaciğer, yağsız etler ve balık vücudumuzun keratin oluşturmasında da en büyük yardımcılarımız arasında yer alır.

Demir, kanda bulunan alyuvarların saç foliküllerine oksijen iletmesine yardımcı olur. Hayvansal proteinin, vücuda çok daha kolay bir şekilde emilmesini ve kanda bulunan demir oranının da yükselmesini sağlar. Demir bakımından oldukça zengin hayvansal olan protein, ördek, hindi, tavuk, yumurta, karides, yağsız sığır eti ve kuzu içerir.

Demir bakımından oldukça zengin protein içeren bitki gıdaları içinde ise, fasulye, bezelye, ıspanak, mercimek, soya fasulyesi bulunur. C vitamini bakımından zengin olan gıdalar ise, brokoli, lahana, Brüksel lahanası, biber, greyfurt, ananas, portakal, çilek ve limondur.

Keratin faydaları nelerdir?

Tırnaklar, saç ve vücut kılı ile birlikte deri konusunda da çok sağlıklı bir hayat sürmek için keratin kesinlikle vücutta yeteri kadar bulunması gerekir. Bu konularda oldukça koruyucu bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda ultraviyole ışınlarına karşı da vücudu korumaya yardımcı olur.

Tırnakların da saç kökleri ile birlikte derinin güçlü olabilmesi için, içinde keratin olan besin kaynaklarının düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Düzenli keratin tüketen kişilerin saç ve tırnakları sağlıklı bir şekilde uzar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.