Osman Müftüoğlu açıkladı, ilk belirti tırnakta başlıyor!

Sağlık 08.05.2024 - 13:02, Güncelleme: 08.05.2024 - 13:02
 

Osman Müftüoğlu açıkladı, ilk belirti tırnakta başlıyor!

Vücudun sorunsuz bir şekilde işlevini devam ettirmesi için kan değerlerinin yeterli seviyelerde olması gerekir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, vücuttaki ferritin eksikliğinin yol açtığı belirtileri tek tek anlattı. İşte belirtileri ve yapılması gerekenler.
Demir seviyesinin durumunu analiz etmek için kullanılan kan testi ferritin olarak biliniyor. Ferritin sonuçlarının olması gereken seviyeden düşük çıkması, demir eksikliğine işaret eder. Osman Müftüoğlu demir eksikliği belirtilerini anlamanın yolunu tek tek anlattı. Ferritin eksikliğinin en belirgin belirtilerini bedensel değişimlerinizi gözlemleyerek anlamak mümkün. Tırnaklarınız düzleşip çukurlaşıyorsa, saçlarınız mat görünmeye başladıysa, kırılıp dökülüyorsa, diliniz hassaslaştıysa, ağız köşelerinde çatlaklar oluşuyorsa ve unutkanlık yaşıyorsanız demir eksikliğiniz olabilir. Vücuttaki bazı belirtiler sayesinde demir eksikliği problemi yaşayıp yaşamadığınızı çözümleyebilir, sonrasında ölçüm yaptırabilirsiniz. Osman Müftüoğlu, ferritin düşüklüğünün belirtileri arasında çarpıntı atakları, yorgunluk, nefes darlığı ve soluk cilt olduğunu söylüyor. Tırnakların güçsüzleşmesi ve kırılmaya başlaması en belirgin demir eksikliği belirtileri arasındadır. Eğer tırnaklarınız normalden daha farklı görünmeye başladıysa ve hemen kırılıyorsa ferritinin habercisi olabilir. Bedende oluşan sorunları gidermek için öncelikli olarak bir ölçüm yaptırmalısınız. Çıkan kan değerlerine göre kullanılması gereken takviyeler belirlenecektir. Ayrıca tırnakları güçlendirmek için bitkisel takviyeler tüketmeyi deneyebilirsiniz. Tırnakları güçlendirmek için kalsiyum takviyesi tüketmeyi deneyebilirsiniz. Özellikle badem, lahana, yoğurt, ayran ve peynir tüketilebilir. Osman Müftüoğlu vücudu güçlendirmek için bu besinlerin tüketimini tavsiye etti. Ancak kapsamlı bir kan testi, işinizi görecektir. Osman Müftüoğlu, ferritin değeri ölçümünün tek başına yeterli olmadığını belirterek özellikle demir eksikliği anemisi olduğunda demir, hemoglobin, hematokrit gibi değerlere dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.
Vücudun sorunsuz bir şekilde işlevini devam ettirmesi için kan değerlerinin yeterli seviyelerde olması gerekir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, vücuttaki ferritin eksikliğinin yol açtığı belirtileri tek tek anlattı. İşte belirtileri ve yapılması gerekenler.

Demir seviyesinin durumunu analiz etmek için kullanılan kan testi ferritin olarak biliniyor. Ferritin sonuçlarının olması gereken seviyeden düşük çıkması, demir eksikliğine işaret eder. Osman Müftüoğlu demir eksikliği belirtilerini anlamanın yolunu tek tek anlattı.

Ferritin eksikliğinin en belirgin belirtilerini bedensel değişimlerinizi gözlemleyerek anlamak mümkün. Tırnaklarınız düzleşip çukurlaşıyorsa, saçlarınız mat görünmeye başladıysa, kırılıp dökülüyorsa, diliniz hassaslaştıysa, ağız köşelerinde çatlaklar oluşuyorsa ve unutkanlık yaşıyorsanız demir eksikliğiniz olabilir.

Vücuttaki bazı belirtiler sayesinde demir eksikliği problemi yaşayıp yaşamadığınızı çözümleyebilir, sonrasında ölçüm yaptırabilirsiniz. Osman Müftüoğlu, ferritin düşüklüğünün belirtileri arasında çarpıntı atakları, yorgunluk, nefes darlığı ve soluk cilt olduğunu söylüyor.

Tırnakların güçsüzleşmesi ve kırılmaya başlaması en belirgin demir eksikliği belirtileri arasındadır. Eğer tırnaklarınız normalden daha farklı görünmeye başladıysa ve hemen kırılıyorsa ferritinin habercisi olabilir.

Bedende oluşan sorunları gidermek için öncelikli olarak bir ölçüm yaptırmalısınız. Çıkan kan değerlerine göre kullanılması gereken takviyeler belirlenecektir. Ayrıca tırnakları güçlendirmek için bitkisel takviyeler tüketmeyi deneyebilirsiniz.

Tırnakları güçlendirmek için kalsiyum takviyesi tüketmeyi deneyebilirsiniz. Özellikle badem, lahana, yoğurt, ayran ve peynir tüketilebilir. Osman Müftüoğlu vücudu güçlendirmek için bu besinlerin tüketimini tavsiye etti. Ancak kapsamlı bir kan testi, işinizi görecektir.

Osman Müftüoğlu, ferritin değeri ölçümünün tek başına yeterli olmadığını belirterek özellikle demir eksikliği anemisi olduğunda demir, hemoglobin, hematokrit gibi değerlere dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.