CANSU TEMİR AKSU - BEN HABER
Koronavirüs salgınıyla mücadele sürerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da gün gün vaka ve can kayıplarını açıklamaya devam ediyor.
"YÜKSELME CİDDİ"
Dün açıklanan tabloda, vaka sayılarında artış görülürken, Bakan Koca da yaptığı açıklamayla; "YENİ HASTA SAYISINDAKİ YÜKSELME CİDDİ. İki gün arasındaki fark, yakın zamanda ilk kez bu kadar belirgin. Bayram ve tatildeki temas ortamının ağır sonuçlara yol açmasını önlemeliyiz. Hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Tedbirde birliğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullanmıştı.
İZMİR'DE DURUM NE?
Vaka sayılarındaki artışla ilgili bir çok ilden korkutan rakamlar gelirken, gözler İzmir'e çevrildi.
Dün kayıtlara geçen verilere göre, Ege Üniversitesi'nde mevcut durum şu şekilde:
EÜTF 04.08.2020
EGE TIP 300 örnek 13 pozitif (12 yeni tanı)
DIŞ MERKEZ 275 örnek 35 pozitif (34 yeni tanı)
TOPLAM 575 örnek 48 pozitif (46 yeni tanı)
VAKA SAYILARI ARTIYOR
Bu verilere göre, Ege'de şu anda 92 vaka yatarken; sayı artışı nedeniyle Fizik Tedavi'nin de Covid-19 servisi olarak hizmet vermeye başladığı öğrenildi. Öte yandan, vaka sayılarının giderek arttığı İzmir'de geçtiğimiz günlerde alınan bir kararla enfeksiyon bölümünün de göğüs hastalıkları ile birleştiği ve covid hastaları almaya başlandığı da öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2020, 12:10