İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 14.00 sıralarında sanık başlayan duruşmada, tutuklu 4 akademisyeni 100’ü aşkın avukat temsil etti. Duruşmada savunma yapan akademisyenler Muzaffer Kaya, ,Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Meral Camcı, tahliye ve beraat talebinde bulundular.
Sanıkların ifadelerinin ardından görüşü sorulan duruşma savcısı, akademisyenlerin tahliyesini ve dosya hakkında durma kararı verilerek Adalet Bakanlığı’na gönderilmesini istedi. Savcı mütalaa verdikten sonra söz alan sanık avukatları müvekkillerinin eylemlerinin suç olmadığını savunarak, tahliye ve beraatlarını istedi.
İLK DURUŞMADA TAHLİYE
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, savunmalarının alınmış oluşu, dosya kapsamı, mevcut delillerin toplanmış olması, tutuklulukta geçen sürelerini dikkate alarak sanıkların tahliyelerine hükmetti. Mahkeme, sanıklar hakkında herhangi bir adli kontrol tedbiri uygulamadı.
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 17:17