Engel tanımayan hizmet 10 bin 300 kişiye ulaştı

Yerel 08.11.2023 - 12:00, Güncelleme: 08.11.2023 - 13:52
 

Engel tanımayan hizmet 10 bin 300 kişiye ulaştı

BUCA Belediyesi, tekerlekli veya akülü sandalyesi bozulan engellilerin imdadına koştuğu Engelsiz Tamir İstasyonu ile 10 bin 300 kişiye hizmet verdi. Türkiye’nin birçok iline referans olan merkez, teknik personel eğitimi desteği de vererek yeni istasyonlar açılmasına öncülük etti.
Buca Belediyesi’nin “Asla Yolda Kalmayacaksın” sloganıyla 2020 yılında Buca Engelliler Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği Engelsiz Tamir İstasyonu, ülkeye örnek oldu. İzmir ve çevre illerden tekerlekli sandalye arızası ile gelen vatandaşların yanı sıra yolda sandalye arızası yaşayan vatandaşların yardımına koşan istasyon, 10 bin 300 engelliye hizmet sundu. ERHAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR Örnek projeyi hayata geçiren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a teşekkür eden Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri’nin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de projeyi incelediğini ve uygulama için çalışma başlattığını belirtti. Proje için Türkiye’nin dört bir yanından taleplerin olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Kara, “Bu proje, tüm Türkiye’ye emsal oldu. Biz bu çalışmayı yaptıktan sonra Ankara, İstanbul Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere pek çok belediyede bu proje hayata geçirildi. İl dışındaki vatandaşlarımızdan ‘bizim belediyemizle de görüşür müsünüz? Bizim belediyemiz de bu projeye başlasın’ diye telefonlar alıyoruz.  Bu çalışma engelli bireylerimiz için oldukça önemli bir çalışma.  İnşallah bundan sonra da Türkiye’nin her yerine yayılmaya devam edecek” şeklinde konuştu.
BUCA Belediyesi, tekerlekli veya akülü sandalyesi bozulan engellilerin imdadına koştuğu Engelsiz Tamir İstasyonu ile 10 bin 300 kişiye hizmet verdi. Türkiye’nin birçok iline referans olan merkez, teknik personel eğitimi desteği de vererek yeni istasyonlar açılmasına öncülük etti.

Buca Belediyesi’nin “Asla Yolda Kalmayacaksın” sloganıyla 2020 yılında Buca Engelliler Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği Engelsiz Tamir İstasyonu, ülkeye örnek oldu. İzmir ve çevre illerden tekerlekli sandalye arızası ile gelen vatandaşların yanı sıra yolda sandalye arızası yaşayan vatandaşların yardımına koşan istasyon, 10 bin 300 engelliye hizmet sundu.

ERHAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR
Örnek projeyi hayata geçiren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a teşekkür eden Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri’nin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de projeyi incelediğini ve uygulama için çalışma başlattığını belirtti. Proje için Türkiye’nin dört bir yanından taleplerin olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Kara, “Bu proje, tüm Türkiye’ye emsal oldu. Biz bu çalışmayı yaptıktan sonra Ankara, İstanbul Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere pek çok belediyede bu proje hayata geçirildi. İl dışındaki vatandaşlarımızdan ‘bizim belediyemizle de görüşür müsünüz? Bizim belediyemiz de bu projeye başlasın’ diye telefonlar alıyoruz.  Bu çalışma engelli bireylerimiz için oldukça önemli bir çalışma.  İnşallah bundan sonra da Türkiye’nin her yerine yayılmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.